Αξιοθέατα Χαλκίδας

Η ΠΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΑ

Χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης. Γραφική, με όμορφη θέα και τα τρελά νερά της που αλλάζουν κατεύθυνση κάθε 6 περίπου ώρες.

ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑ

Ενετικό Κάστρο του 1204 με ένα μεγάλο μέρος των τειχών να στέκεται στη θέση του και η υπέροχη θέα είναι καλοί λόγοι για να ανηφορίσεις προς το Κάστρο του Καράμπαμπα, που είναι χτισμένο στο λόφο της βοιωτικής ακτής, σε στρατηγική θέση καθώς ελέγχει το στενό του Ευρίπου και την πόλη της Χαλκίδας.

ΚΑΦΕΔΑΚΙ και ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Επιβάλλεται! Πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο και να απολαύσετε έναν καφέ σε μία από τις πάμπολλες καφετέριες που λειτουργούν εκεί.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

Εντυπωσιακό αρχοντικό που τραβά τα βλέμματα με το χαρακτηριστικό χρώμα, τις μαρμάρινες λεπτομέρειες, τα αετώματα στο κρηπίδωμα της βόρειας πλευράς της παραλίας. Σήμερα το οίκημα στεγάζει την Εστία Γνώσης της Χαλκίδας.

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τριώροφο νεοκλασικό κτίριο με στοιχεία μπαρόκ.

ΚΑΜΑΡΕΣ

Ρωμαϊκό υδραγωγείο για την ύδρευση της πόλης. Διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Σώζονται δώδεκα ακέραιες καμάρες με αψίδες και τρεις κολώνες χωρίς αψίδες. Το σκηνικό είναι εντυπωσιακό και θα τραβήξει την προσοχή σας αν περάσετε από εκεί, κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε και φωταγωγείται

ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μπροστά από την Ψηλή Γέφυρα βρίσκεται ο Ευβοιώτης γιατρός και ερευνητής που αγαπούν όλες οι γυναίκες του κόσμου καθώς τις «δίνει ζωή» με το ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας στεγάζεται σε νεοκλασικού κτίριο των αρχών του 20ου αι. και συγκεντρώνει ευρήματα από όλη την Εύβοια.

ΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ

Που συνδέει από το 1993 το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα.